22.2.2007

Löysin CMMI-mallin kätketyn tason

...ja sain miljoona bonuspistettä!

(Aprillia! Pitihän tähän jotain piristystä keksiä.) Valmistelen töissä yksikkömme ensimmäistä CMMI-esiarviointia. Kaksi Philipsin arvioijaa saapuu Vantaalle haastattelemaan tuotekehittäjiämme muutaman päivän ajaksi ja lausuu sitten arvionsa työtapojemme toimivuudesta ja CMMI-mallin mukaisuudesta.

Philips on käyttänyt ohjelmistokehitysprosessin parantamisessa mittatikkuna jo pitkään vanhaa SW-CMM-mallia, mutta nyt on tulossa käyttöön CMMI koko tuotekehityksessä. Pari vuotta sitten silloisen ohjelmistoprojektin työtavat olivat omasta mielestämme suurin piirtein SW-CMM:n kakkostason mukaisia ja olimme jopa suht tyytyväisiä prosesseihimme, mutta nykyinen projektimme on erilainen kuin entiset monellakin tapaa. Mielenkiintoista nähdä, millaisen tuomion saamme.

11.2.2007

Studiokahvila Pensseli ja Kuppi

Kävimme eilen tyttäremme Sonjan kanssa maalaamassa biskvii-keramiikkaa ja syömässä porkkanakakkua Studiokahvila Pensselissä ja Kupissa Eerikinkadulla. Mukava paikka, ja vieraskirjakin pursui kehuja sivu toisensa jälkeen. Hauskaa, että tällainen liikeidea on saatu toimimaan Helsingissäkin!

Yritys ei ole tosin Suomen ensimmäinen tällä alalla, kuten MTV3 väittää: Yrjönkadulla toimi Keramiikkapaletti aika samanlaisella konseptilla vielä vuonna 2004, kun järjestimme siellä Sonjan synttärit.

3.2.2007

Tmi Mikko Silvonen

Kaikkea pitää kokeilla ainakin kerran, miksei siis myös yrityksen perustamista: kekseliäästi nimetty konsultointiyritys Tmi Mikko Silvonen on syntynyt. Vielä yksi suomalainen kieliteknologiafirma siis edellisten lisäksi! Kohta yrityksiä on enemmän kuin kieliteknologeja.

Tuskin tästä miljoonabisnestä heti tulee, sivutoiminen harrastus pikemminkin. Tarjotkaapa keikka, niin saan ostettua verkkotunnuksen. :) [No eihän tuo paljon maksanutkaan: www.mikkosilvonen.fi.]

1.2.2007

Suomen kielen sanalista

Kotimaisten kielten tutkimuskeskus on julkaissut LGPL-lisenssillä yli 94 000 tietuetta sisältävän nykysuomen sanalistan, jota voi käyttää tietokoneohjelmien ja suomenkielisten käyttöliittymien kehitystyössä. Lista sisältää myös taivutustiedot, muttei yhdyssanarajoja. (Kiitos vinkistä RW:lle!)

Friteeratut banaanit ja jäätelö

Illastimme eilen työpaikan kiinalaisten vieraiden kanssa Ravintola Chinassa. Jälkiruoaksi tarjottiin tietenkin friteerattuja banaaneja ja jäätelöä. Aloimme arvailla, missä ja milloin tämä Suomen kiinalaisravintoloiden standardijälkiruoka on keksitty. Kiinassa ruokalaji on tuntematon, eivätkä makeat jälkiruoat ole muutenkaan oikein kuuluneet sikäläiseen kulttuuriin. Ehdimme pohdiskeluissamme jo Pohjois-Amerikan chinatowneihin, mutta kotona pienellä haeskelulla selvisi, että Kiinan eteläpuolella herkutellaan friteeratuilla banaaneilla, jotka tunnetaan malaijinkielisellä nimellä pisang goreng.

Olisikohan tämä jälkiruoka sitten alun perin ollut kiinalais-malesialaisten tai -indonesialaisten ravintoloiden ruokalistoilla? Ja milloin jäätelöpallo ilmestyi mukaan annokseen? Friteerattujen banaanien historia odottaa kirjoittajaansa.