4.5.2007

Prototaksiiteista tippaleipiin

Muistaakseni olin vielä pari vuotta sitten hyvin skeptinen suomenkielisen Wikipedian suhteen ja mietin, onko Suomessa ylipäätään tarpeeksi kirjoitustaitoista ja -haluista väkeä tällaiseen hankkeeseen, mutta (ihme kyllä!) Wikipediasta on tulossa jos ei nyt aina luotettava lähdeteos niin ainakin kirjoittajiaan sivistävä häkkyrä.

Kieltenvälisiä linkkejä lisätessäkin saa toisinaan pieniä ahaa-elämyksiä: viimeksi opin, että tippaleipiä syödään myös Itävallassa, Etelä-Saksassa ja Yhdysvalloissa ja että ruotsin struva on Suomessa yleensä tippaleipä, mutta Ruotsissa rosetti.

Prototaksiitit (Prototaxites) olivat muuten muinaisia jättiläissieniä, joista kerrotaan nyt Wikipediassa englanniksi, suomeksi ja esperantoksi.

1 kommentti:

  1. Minä lisäilen usein kaikenmaailman omiin teksteihin linkkejä nimenomaan suomenkieliseen Wikipediaan. Olen huomannut, että ainakaan minun tuttuni eivät jaksa lukea englanninkielisiä tekstejä, mutta suomenkielisestä sivusta he pläräävät ainakin pääkohdat. Jos osaisin kirjoittaa ja tietäisin jostain jotain, kirjoittaisin ehkä itsekin suomenkieliseen Wikipediaan artikkeleita.

    VastaaPoista