10.1.2007

IBackup ja varmuuskopiointi verkkoon

Kyllästyin ennen joulua kotikoneeni (noin 4 gigatavua roinaa) varmuuskopiointiin DVD:ille ja aloin tutkailla verkosta löytyviä varmuuskopiopalveluita. Amazon.comin S3-tallennuspalvelua käyttävä Jungle Disk näytti tolkuttoman halvalta, mutta rekisteröinnissä meni jokin mönkään, eikä Amazonin palvelu vahvistanut automaattisesti luottokorttitietojani. Odotellessa alkoi sitten arveluttaa, kannattaisiko varmuuskopiointia toteuttaa autotallifirman (?) kehittämällä ilmaisohjelmalla.

Nyt olen testaillut muutaman viikon ajan IBackup-palvelua, joka on toiminut muuten hyvin, mutta asiakasohjelmaan on jäänyt joitakin hieman häiritseviä lokalisointiongelmia päivämäärämuotojen yms. kanssa. Ohjelman valmis System State Backup -toiminto ei ole kuitenkaan suostunut lainkaan toimimaan, johtuneeko sitten kotikoneeni suomalaisista asetuksista tai kuun asennosta. Olisikohan tämä nyt hintansa arvoinen palvelu (7,66 €/kk minun tallennusmäärilläni ja nykyisellä dollarin kurssilla), vai onko joku vertaillut palveluita laajemmin? Jonkin verran kannattaa mielestäni maksaa jo siitä, ettei firma mene heti konkurssiin tai lopeta palveluaan.

Paranoidi voisi tietysti vielä miettiä, ketkä pääsevät käsiksi toiselle puolelle maailmaa tallennettuihin tiedostoihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti