15.1.2007

Telelogic DOORS -projekti

Pitäisi kirjoittaa projektisuunnitelma firman Telelogic DOORS -vaatimustenhallintaohjelmiston käyttötapojen ja koulutuksen kehittämisestä ja pohdiskella DOORS/Net-liittymän käyttöönottoa.

Käyttääkö kukaan lukijoistani DOORSia tai jotakin muuta Microsoft Officea edistyneempää vaatimustenhallintatyökalua? (Ja onko minulla yhtään lukijaa? :) SoftQA:n suomenkielinen Vaatimustenhallinnan työkalut -foorumi on ainakin ollut varsin hiljainen. Armeija sentään marssii Telelogicin tahtiin: Maanpuolustuskorkeakoulun Vaatimusten hallinta -kurssilla esitellään DOORSin käyttöä.

Maailman käytetyin vaatimustenhallintaohjelmisto on kuulemma Microsoft Excel, mutta lääketieteellisen tai muun turvakriittisen laitteen kehittäminen olisi kovin tuskaista ilman kunnon linkitystyökaluja, kun laitteen riskilistasta pitää päästä helposti vaatimuksiin, toteutukseen ja testaukseen. Olemme olleet suht tyytyväisiä DOORSiin, vaikka sen käyttöliittymä voisikin olla intuitiivisempi. Ohjelmasta puuttuu oikeastaan yksi abstraktiotaso, joka tekisi sen helpommin ymmärrettäväksi vaatimusten kirjoittajalle. Tämä puute toki lisää konsulttien ja kouluttajien työllisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti