3.1.2008

DriveHQ-varmuuskopiointipalvelu


Kyllästyin käyttämäni IBackup-varmuuskopiointipalvelun moninaisiin pikkubugeihin ja vaihdoin sen syksyllä DriveHQ:hun. Toistaiseksi palvelu on toiminut enimmäkseen kohtuullisen mukavasti; pari kertaa olen kuitenkin törmännyt valaisevaan virheilmoitukseen ”DrivehqBackup: Could not open msg file”.

Olikohan tämä nyt järkevä valinta, vai tietääkö joku parempaa kohtuuhintaista palvelua? Vaatimukseni online-varmuuskopiopalvelulle (itsestään selvien vaatimusten lisäksi) ovat seuraavat:
 • Palvelun avulla pitää pystyä varmistamaan kaikki tärkeät tiedostot ja asetukset, ei pelkästään ”Omat tiedostot” -kansion sisältöä. Tässä DriveHQ oli yllättävän kankea: se on selvästi suunniteltu ensi sijassa tavallisten tiedostokansioiden ja sähköpostin kopiointiin. Kun yritin varmuuskopioida koko kansion C:\Documents and Settings\OmaTunnus, DriveHQ alkoi sylkeä virheilmoituksia joidenkin avoimien tiedostojen kohdalla, vaikka sen pitäisi ymmärtääkseni pystyä kopioimaan myös avoimet tiedostot. Lopulta päädyin listaamaan erikseen varmuuskopioitavat alakansiot.

  Miksi muuten Windows XP on suunniteltu niin pöljästi, että Documents and Settings -kansion alla on sekä sovellusten tärkeitä asetuksia että varmuuskopioinnin kannalta haitallisia isoja väliaikaistiedostoja?

 • Palvelun avulla pitää pystyä varmistamaan helposti kaikkien saman koneen käyttäjien tiedot. Sekä IBackupista että DriveHQ:sta näkee, että ne on tarkoitettu yhden käyttäjän ohjelmiksi: kummassakaan ei ole valmista toimintoa kaikkien käyttäjien tietojen kopiointiin. DriveHQ:n kanssa päädyin lisäämään omat varmuuskopioajot kullekin käyttäjälle. Palvelusta on tosin olemassa erikseen ostettava ryhmäversio, jota en ole testannut, koska se tuntui kuitenkin olevan pikemminkin pienyrityksille suunnattu.

 • Bonustoive: Olisi kivaa, jos varmistus toimisi taustalla, vaikken olisi itse kirjautuneena koneeseen. Tätä DriveHQ ei tunnu osaavan.

2 kommenttia:

 1. Storage IT - automaattinen varmuuskopiontipalvelu tarjoaa varmasti paremman vaihtoehdon em. verrattuina. Toisaalta client on edelleen käyttäjäkohtainen mutta kaikilta muilta osin sovelluskehitystyötä on tehty useita miestyövuosia enemmän kuin markkinoiden muut tuotteet. Suosittelen. Kuluttajapalvelun saa jälleenmyyjältä - Welho

  VastaaPoista
 2. Itse asiassa vaihdoin kotimaiseen palveluun (en tosin tuohon) viime vuonna, kun aloin törmätä ikäviin bugeihin myös DriveHQ:ssa. En vain ole vielä ehtinyt blogata kokemuksistani.

  VastaaPoista